2 Ocak 2009 Cuma

Meleğin Sırları - Broken Angel













Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 14 Mart 2008

Yönetmen : Aclan Büyüktürkoğlu

Yapım : 2008, ABD / Türkiye



Oyuncular



Nilüfer Açıkalın , Ayşe Nil Şamlıoğlu , Jay Karnes , Patrick Muldoon , Zachary Charles , Nehir Erdoğan (Ebru)

İngilizce öğrenmek amacıyla annesi tarafından Amerika’ya gönderilen ancak oradaki hayat şartlarının filmlerdeki gibi toz pembe olmadığını anlayan masum bir genç kızın ibret verici hikayesi, gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor.



Yapımcılığını Unicvisions ve Kenan Production’ın üstlendiği, yönetmenliğini ABD’de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu’nun yaptığı ve başrolünde Nehir Erdoğan’ın oynadığı Türk- Amerikan ortak yapımı MELEĞİN SIRLARI/BROKEN ANGEL, aslında çok psikolojik bir konuya değiniyor.



Teknik açıdan da Hollywood sinemasının tüm olanaklarından faydalanmış, yüksek bütçeli bir film.



O… Çocukları













Tür : Dram / Psikolojik

Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008

Yönetmen : Murat Saraçoğlu

Senaryo : Sırrı Süreyya Önder

Müzik : Kıraç

Yapım : 2008, Türkiye



Oyuncular



Demet Akbağ (Mehtap Anne) , Özgü Namal (Dona) , Sarp Apak (Saffet) , Altan Erkekli (Lokman) , İpek Tuzcuoğlu (Hatice) , Sezin Akbaşoğulları (Meryem) , Deniz Özerman (Mediha)

Yıl 1981… Türkiye, askeri rejimin yönetimi altındadır. Hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan emanetçi annenin, evinin ekseninde inanılmaz olaylar gelişecektir.



Çocuk psikolojisi, eğitim, töre, annelik duygusu, kadın erkek ilişkileri, toplumsal değer yargıları ve baskı ortamının sorgulandığı, tartışmalara yol açacak bir film.



120













Tür : Savaş / Dram / Tarihi

Gösterim Tarihi : 15 Şubat 2008

Yönetmen : Özhan Eren , Murat Saraçoğlu

Senaryo : Özhan Eren

Müzik : Özhan Eren

Yapım : 2007, Türkiye





Oyuncular



Özge Özberk (Münire) , Cansel Elçin (Süleyman Teğmen) , Burak Sergen (Sermet Bey) , Emin Olcay (Cemal Müdür) , Oytun Öztamur (Mehmet)

Van.. 1915 Ocak.. Kış…

1’nci Dünya Harbi’nin ilk ayları…

Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm – kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir…



Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 – 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk… Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler…



İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perdeye aktarılıyor. Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan “120”, özellikle günümüz gençleri için “uzun bir memleket türküsü” hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.



Girdap













Tür : Dram / Gerilim

Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008

Yönetmen : Talip Karamahmutoğlu

Senaryo : Talip Karamahmutoğlu , Onur Aydu

Müzik : Alican Genç

Yapım : 2008, Türkiye





Oyuncular



Ozan Bilen (Umut) , Fuat Saka , Eda Özerkan , Teoman Kumbaracıbaşı , Ali Sürmeli , İbrahim İris

İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. Yaşadığı bazı mistik, doğaüstü olaylar arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir. Karşılaştığı olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak, dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp siyasallaşır ve çevresinden uzaklaşır, saldırgan bir kişiliğe bürünür.



Vicdan













Yönetmen: Erden Kıral

Senaryo: Raşit Çelikezer

Öykü: Hasan Özkılıç

Müzik: Zülfü Livaneli

Kurgu: Mustafa Preşeva

Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen, Nazan Kesal, RızaSönmez, Nihan Okutucu, Murat Gürvardar, Şener Köklükaya, Atilla Akarsu,Emine Sivri

Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 10 Ekim 2008



Konusu



Küçük bir kasabada yaşayıp, emeğiyle varolmaya çalışan üç kişininarasında geçen tutkulu ve karmaşa içeren acımasız bir aşk hikâyesi.



Aydanur (Nurgül Yeşilçay) hayatın ona sunduklarıyla da pekyetinmiyor, ‘yırtmak’ istiyor. Mahmut ise (Murat Han) Aydanur ilekarısı Songül (Tülin Özen) arasında kalıyor. Ama belli ki Aydanur ağırbasıyor yüreğinde. İkisinin yolu böylece bir pavyonda kesişiyor.”Başımıza gelenler yaptığımız seçimlerden mi, yoksa kaderimiz yüzündenmi?”



Üçlü bir aşk üzerinden bir vicdanî hesaplaşmayı anlatıyor “Vicdan”…



Twilight













Yapım : 2008

Ülke : Amerika

Tür : Drama

Süre : 122 dakika

IMDB Puan : 5.9/10





IMDB ID: tt1099212



A.K.A

Alacakaranlık

Oyuncular

Kristen Stewart, Bella Swan

Robert Pattinson, Edward Cullen

Billy Burke, Charlie Swan

Ashley Greene, Alice Cullen

Nikki Reed, Rosalie Hale

Jackson Rathbone, Jasper Hale

Kellan Lutz, Emmet Cullen

Peter Facinelli, Dr. Carlisle Cullen

Cam Gigandet, James

Taylor Lautner, Jacob Black



Bilgi :On yedi yaşındaki Isabella Swan babası Charlie ile birlikte yaşamak üzere küçük bir kasaba olan Forks, Washington’a taşınır. Burada yüz sekiz yaşında bir vampir olup, on yedi yaşında görünen gizemli sınıf arkadaşı Edward Cullen ile tanışır. Edward’ın ilk başlarda romantizmden uzak durmaya çalışmasına rağmen sonrasında bir birlerine aşık olurlar. Üç göçebe vampir James, Victoria ve Laurent geldiğinde Bella’nın hayatı tehlikeye girer ve Edward’ın ailesi Alice, Carlisle, Esme, Jasper, Emmett ve Rosalie onun hayatını çok geç olmadan kurtarmak için uğraşırlar.



Dünyanın Durduğu Gün - The Day The Earth Stood Still













Tür:Dram / Bilim Kurgu / Uzay / Felaket

Gösterim Tarihi : 12 Aralık 2008

Yönetmen : Scott Derrickson

Senaryo : David Scarpa

Müzik : Tyler Bates

Yapım : 2008, ABD



Oyuncular



Keanu Reeves (Klaatu) , Jennifer Connelly (Helen) , Jaden Smith (Jacob) , Kathy Bates , John Cleese (Dr. Barnhardt)



Konusu:



1951 yapımı bir bilimkurgu klasiği olan The Day the Earth Stood Still’in yeniden yapımı olan filmde, ünlü bilimci Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu (Keanu Reeves) yüzyüze bulur.



Helen’in kontrolü dışındaki bir takım güç merciileri Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler. Helen ve üvey oğlu Jacob (Jaden Smith) da Klaatu’nun “Dünya dostu” bir uzaylı olmasının ölümcül sonuçlar da verebileceğini farkederler.



Helen’in yapması gereken, dünyayı yok etmek için gelen bu varlığa dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermektir; fakat bunun için çok geç kalmış olabilir.



1951’de efsanevi yönetmen Robert Wise tarafından çekilen film, bilmkurgu severler, yazarlar ve film yapımcıları için bir klasik haline gelmişti. Uzay aracı ile Washington D.C.’ye inen, insan görünümündeki uzaylı Klaatu’nun insanlığı insanın ta kendisinin yol açtığı tehlikelerden korumak adına dünya liderlerini uyarmasını konu alan filmde Klaatu, dev robot bodyguard’ı Gort’un da yardımıyla kendisini hapsetmeye çalışan otoritelerden kaçmaktaydı.





Strictly Sexual - Açıkça Sex













Yönetmen: Joel Viertel

Yapım Yılı: 2008

Firma: DKZ Films

Süre: 1 saat 39 dk

Dil: İngilizce

IMDB Puanı: 6.2 (290 Oy)

Ülke: Amerika





Tür: Komedi

Müzik: H. Scott Salinas

Senaryo: Stevie Long

Yapımcılar: Sharri Hefner , Shravan Kambam , David Kohner Zuckerman



Oyuncular:

# Amber Benson

# Kristen Kerr

# Johann Urb

# Stevie Long

# Brooke Allen

# Trevor Murphy

# Abby Wathen

# Elizabeth Wood

# Ashley Hinson

# Josh Megdell



Yaratık İstilası - Alien Raiders











Yönetmen: Ben Rock

Senaryo: Julia Fair & David Simkins

Tür: Aksiyon Gerilim

Yıl: 2008





KONUSU



Arizona,Buck Lake’de bulunan Hastings süpermarketinde alışılmış bir başkagün daha biterken bu normal monotonluksilahlı bir grup hayduttarafından bozulur.Görünürde herkes bu grubun soyguniçin geldiklerini sanırlarkenaslında bu kişilerin yaratıklartarafından enfekte olmuş kişileri izleyip bunları avlayan bir grupolduğunu çok geçmeden öğreneceklerdir



While She Was Out













Yönetmen: Susan Montford

Yapım Yılı: 2008

Firma: Angry Films

Süre: 1 saat 28 dk

Dil: İngilizce

IMDB Puanı: 5.1 (199 Oy)

Ülke: Almanya Kanada

Tür: Gerilim, Korku

Müzik: Paul Haslinger

Senaryo: Susan Montford, Edward Bryant

Yapımcılar: Mary L. Aloe , Edward Bass , Lindsay MacAdam



Della Myers, küfürbaz kocası Kenneth ve ikiz çocukları ile birlikte lüks bir sitede oturan bir ev hanımıdır. Della tüm ilgisini çocuklarını yetiştirme üzerine vermiştir ve bu yüzden ev işlerini ihmal ettiği için bu durum kocası Kenneth’i çok sinirlenmektedir. Bu karışıklıklar yüzünden Noel akşamı kocasıyla büyük bir kavgaya tutuşurlar. Kavga sırasında kocası duvarı yumruklar ve bir delik açar. Della bu deliği kapatmak için alışveriş merkezinden duvar kağıdı almak için evden ayrılır… Alışveriş merkezinde park edecek bir yer bulamaz fakat eski bir arabanın iki arabalık park yerini kapladığını görünce sinirlenerek aracın camına bir not bırakır ve alışverişe gider…. Bıraktığı bu notun sessiz ve sakin süren hayatını, hayatta kalma mücadelesi gerilim ve korkuyu iliklerine kadar hissetmesiyle nasıl bir anda değiştirdiğini çok geçmeden anlayacaktır.





Body Of Lies - Yalanlar Üstüne











Yapım :2008, ABD / İngiltere

Tür :Aksiyon / Dram / Gerilim / Suç

Yönetmen :Ridley Scott

Senaryo :William Monahan, David Ignatius, David Ignatius (Kitap)

Oyuncular :Russell Crowe, Leonardo DiCaprio, Carice van Houten, Vince Colosimo, Michael Gaston, Clara Khoury, Alon Abutbul, Jamil Khoury, Shredi Jabarin

Yapımcı :Ridley Scott, Donald De Line

Görüntü Yönetmeni :Alexander Witt

Müzik :Marc Streitenfeld

Süre :1 Saat 58 Dakika

Gösterim Tarihi:10 Ekim 2008



O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir.



CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir.



Yolcular - Passengers











Tür : Korku / Gerilim

Gösterim Tarihi : 2 Ocak 2009

Yönetmen : Rodrigo García

Senaryo : Ronnie Christensen

Yapım : 2008, ABD





Oyuncular



Anne Hathaway (Claire Summers) , Patrick Wilson (Eric) , Andre Braugher (Perry) , Dianne Wiest (Toni) , David Morse (Arkin) , William B. Davis (Jack)



KONUSU



Genç bir terapist olan Claire Summers, bir uçak kazasından sağ kurtulan 5 yolcuya danışmanlık yapıyordur.



Yaşananlarla ilgili anılar ortaya çıkmaya başladığında da yolcular ortadan kaybolmaya başlar. Claire bu durumdan hava yollarını sorumlu tutar.



Bunu ortaya çıkarmaya çalışırken Claire, bir komplonun içine sürüklenir. Hastalardan Eric’le hasta-doktor ilişkisi dolayısıyla koruması gereken sınırın dışına çıkışı da işleri daha karmaşık hale getirir.

300 Spartalı - 300













Tür : Savaş / Macera / Aksiyon / Çizgi Roman

Gösterim Tarihi : 16 Mart 2007

Yönetmen : Zack Snyder

Senaryo : Zack Snyder , Kurt Johnstad , Michael B. Gordon , Frank Miller (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Larry Fong

Müzik : Tyler Bates

Yapım : 2007, ABD





Oyuncular



Gerard Butler (Sparta Kralı Leonidas) , Vincent Regan (Yüzbaşı) , Lena Headey (Kraliçe Gorgo) , David Wenham (Dilios) , Michael Fassbender (Stelios) , Tom Wisdom (Astinos) , Andrew Pleavin (Daxos) , Andrew Tiernan (Ephialtes)

Pers Kralı Xerxes, zafer kazanmaya alışmış güçlü ordusunu yine kendinden emin bir eda ile Yunan Krallıkları üzerine yollar. Ne denli güçlü bir ordu ile karşı karşıya olduğunun farkında olan Sparta Kralı, Tanrıları savaşmaya ikna edemeyince en cesur 300 askerini toplayarak Thermopylae’de Perslilerle savaşmaya gider.



Çocukluklarından beri tamamen savaşçı olarak yetiştirilmiş olan bu 300 asker, hayatlarının en büyük mücadelesini vereceklerdir. Ölüm ne kadar kaçınılmaz olsa da, cesaretleri ve güçleri bunu yenmeye hazırdır. Büyük bir dirençle düşmana karşı koyarken bir yandan da, savaşmama kararı ile yanlış bir karar vermiş olan konseyin yanlışını anlayarak orduyu savaşa göndermesini bekleyeceklerdir.



Frank Miller’in grafik romanından sinemaya uyarlanan 300 Spartalı, Zack Snyder imzası taşıyor.



Meet The Spartans























Tür : Komedi

Yönetmen : Jason Friedberg , Aaron Seltzer

Senaryo : Jason Friedberg , Aaron Seltzer

Yapım : 2008, ABD , 84 dk.





Oyuncular



Sean Maguire (Leonidas) , Carmen Electra (Kraliçe Margo) , Ken Davitian (Xerxes) , Kevin Sorbo (Kaptan)

Frank Miller’ın kitabından uyarlanan Zack Snyder imzalı 300 Spartalı adlı filmi tiye alan bir yapıt.

Tür : Komedi

Yönetmen : Jason Friedberg , Aaron Seltzer

Senaryo : Jason Friedberg , Aaron Seltzer

Yapım : 2008, ABD , 84 dk.



Oyuncular



Sean Maguire (Leonidas) , Carmen Electra (Kraliçe Margo) , Ken Davitian (Xerxes) , Kevin Sorbo (Kaptan)

Frank Miller’ın kitabından uyarlanan Zack Snyder imzalı 300 Spartalı adlı filmi tiye alan bir yapıt.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - The Lord of the Rings: The Return of the King













Tür : Macera / Fantastik

Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2003

Yönetmen : Peter Jackson

Senaryo : Peter Jackson , Philippa Boyens , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie

Müzik : Howard Shore

Yapım : 2003, ABD / Yeni Zelanda , 201 dk.



Oyuncular



Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin “Pippin” Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc “Merry” Brandybuck) , Sean Astin (Samwise “Sam” Gamgee) , Ian McKellen (Gandalf) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Liv Tyler (Arwen) , Cate Blanchett (Galadriel) , John Rhys-Davies (Gimli) , Bernard Hill (Théoden) , Miranda Otto (Éowyn) , Karl Urban (Éomer) , John Noble (Denethor) , David Wenham (Faramir) , Alexandra Astin (Elanor Gamgee) , Andy Serkis (Gollum/Sméagol)

Kralın Dönüşü, Peter Jackson’ın üçünü bir arada çekerek sinemaya uyarladığı Tolkien’in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin son bölümünü beyazperdeye taşıyor.



Kıyamet günü ortamını yaşayan Orta Dünya’da, Yüzük Savaşı’nın son ve en büyük mücadelesine hoşgeldiniz. Bir yanda güvenilmez Gollum’un rehberlik ettiği yüzük taşıyıcısı Frodo ve yoldaşı Sam, Mordor’a ulaşıp Tek Yüzük’ü yokedebilecekleri tek yere götürmeye çalışıyorlar. Diğer yanda Rohan Atlıları ve Ent’lerle güç birliği yaparak Saruman’ı alt etmiş olan Gandalf, Aragorn ve diğer dostlarımız Karanlıklar Efendisi’nin tehtidi altındaki Gondor’a varıp savunmak zorundalar. Gondor’un savunması, hiç kuşkusuz Miğfer Dibi Muharebesi’nden daha kolay olmayacak. Zira Sauron’un orduları çoktan harekete geçmiş durumda. Eğer bunu başarabilirlerse Gondor’u, Isuldur’un kanından gerçek bir Kral ve Kral’ı da daha öncekilerden çok daha çetin savaşların beklediği aşikar.



Yüzük Frodo’yu etkisi altına alıp yeni bir Gollum mu yaratacak? Yüzük Kardeşliği üyelerin Galadriel’in aynasında görmüş oldukları felaket sahneleri gerçek olacak mı? Hobbitköy’ü bekleyen tehlike nedir? Elflerin terkettiği Orta Dünya’da, Sauron yenilse bile İnsanların hükmedeceği yeni çağda Kral kim olacak? Kral, atası Isuldur’un zayıflığını tekrar edecek mi? Ve herşeyden önemlisi Kral, Sauron karşısında muzaffer olacak mı?



Bu ve diğer sayısız sorunun cevabı ile Orta Dünya’nın kaderini, hiç kuşkusuz küçük bir Hobbit’in insanüstü mücadelesinin sonuçları belirleyecek.



Yüzüklerin Efendisi: İki Kule - The Lord of the Rings: The Two Towers













Tür : Macera / Fantastik

Gösterim Tarihi : 20 Aralık 2002

Yönetmen : Peter Jackson

Senaryo : Philippa Boyens , Peter Jackson , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie

Müzik : Howard Shore

Yapım : 2002, Yeni Zelanda / ABD , 179 dk.



Oyuncular



Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin “Pippin” Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc “Merry” Brandybuck) , Sean Astin (Samwise “Sam” Gamgee) , Cate Blanchett (Galadriel) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Viggo Mortensen (Aragorn/Yolgezer) , John Rhys-Davies (Gimli/Ağaçsakal) , Ian McKellen (Ak Gandalf) , Christopher Lee (Ak Saruman) , Liv Tyler (Arwen Akşamyıldızı) , Miranda Otto (Eowyn) , Andy Serkis (Gollum/Sméagol) , Bernard Hill (Rohan Kralı Théoden) , David Wenham (Faramir) , Hugo Weaving (Elrond) , Brad Dourif (Gríma Solucandil) , Karl Urban (Éomer)

J.R.R. Tolkien’in 3 kitaplık ölümsüz eserinden uyarlanarak bir yılı aşkın süren çekimler sonucu hepsi bir arada çekilen 3 filmden ikincisi olan İki Kule, 2002 Aralık ayında vizyona girmek üzere montajlanıyor ve son rötuşları yapılıyor. İlk film olan Yüzük Kardeşliği Tolkien fanatikleri ve yeni tanışanlar tarafından aynı anda çok beğenilmiş ve yönetmeni Peter Jackson’ı hayranların gözünde zirveye taşımıştı.



İkinci film, ilkinin kaldığı yerden devam ediyor. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin bu bölümünde, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya’nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar.



Frodo ve Sam, yanlarında zorunlu işbirliği yapacakları eski bir dost(!) olduğu halde Tek Yüzük’ü düşmanın tam kalbine götürmeye çalışırken, diğer hobbitler Urukhai’nin elinden kurtulabilecek mi? Karanlık tarafa geçmiş olan Saruman’ın yaptıkları yanına mı kalacak? Gandalf olmadan kahramanlarımızın başarılı olma şansı ne? Büyük karanlığın gelişi ve Yüzük Savaşı’na dek olanların anlatılacağı İki Kule, kuşkusuz üçlemenin en heyecanlı bölümlerinden birini oluşturuyor.










Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring













Tür : Macera / Fantastik

Gösterim Tarihi : 21 Aralık 2001

Yönetmen : Peter Jackson

Senaryo : Philippa Boyens , Peter Jackson , J.R.R. Tolkien (Kitap)

Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie

Müzik : Howard Shore , Enya

Yapım : 2001, Yeni Zelanda / ABD , 178 dk.





Oyuncular



Ian McKellen (Gandalf the Grey) , Liv Tyler (Arwen Undomiel) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Cate Blanchett (Galadriel) , Christopher Lee (Saruman the White) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Elijah Wood (Frodo Baggins) , Sean Astin (Samwise “Sam” Gamgee) , John Rhys-Davies (Gimli) , Hugo Weaving (Elrond) , Billy Boyd (Peregrin “Pippin” Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc “Merry” Brandybuck) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Sean Bean (Boromir)

Asırlardır kayıp olan yüzük bulunur ve kaderin garip bir cilvesi sonucu, küçük bir Hobbit olan Frodo’nun eline geçer. İhtiyar Gandalf, bu yüzüğün Kara Lord Sauron’a ait özel yüzük olduğunu anlar. Frodo’nun yapması gereken, Kıyamet’in Çatlakları olarak anılan diyara dalarak epik bir mücadeleye girişmek ve bu yüzüğü ebediyen ortadan kaldırmaktır.



Neyse ki yalnız çıkmayacaktır bu zorlu yolculuğa: Gandalf’ın yanısıra, bir elf olan Legolas, cüce Gimli; izci Aragorn, savaşçı Boromir ve Frodo’nun kendisi gibi Hobbit olan üç arkadaşı Merry, Pippin ve Samwise da onunla gelirler.



Dağlar, ormanlar, kar, kaleler, nehirler ve ovalar boyunca, karşılarına çıkan şeytani güçlere karşı savaşarak ilerler bu grup. Yüzüğü yoketme görevini yerine getirerek, Karanlık Lordlar hükümranlığını içinde bulundukları gerçeklikten silmektir amaçları…